Book review van Unpolished Girls "The Subtle art of not giving a fck"
Boeken, Mindset

Good Read: The subtle art of not giving a f*ck

Heb je wel eens van die dagen dat je het gevoel hebt dat alles tegen zit, of je denkt dat het beter moet, je luistert naar andere maar niet voor jezelf durft op te komen. Dat gevoel had ik in ieder geval wel vaker. Toen ik afgelopen maand in Amsterdam door een boekenwinkel liep, loerde dit boek bijna letterlijk naar mij. Natuurlijk popt het oranje er ook uit in een vrij rustige winkel, maar ik wíst gewoon dat ik hem mee moest nemen. Dat bleek ook zeker terecht te zijn.

Bij het lezen van de eerste aantal pagina’s zul je denken van: Oh alweer het woord f*ck, De toon is gezet  zou je denken. Zodra je verder gaat lezen lees je het woord ‘f*ck’ vrijwel niet meer.

Mark Manson, de schrijver van dit boek, schrijft op humoristische wijze de manier hoe wij tegenwoordig tegen onszelf en onze omgeving aankijken en kietelt heel erg aan je ego.

Waar gaat het boek dan wel over?

Belangrijkste thema uit het boek is: stop met je druk te maken om jezelf.

Jezelf steeds willen verbeteren word je alleen maar ongelukkiger van. Wie zich bezighoudt met verbetering, benadrukt immers automatisch dat er sprake is van een tekortkoming.

Punten die mij bij zijn gebleven

  1. Denk niet steeds aan je eigen tekortkomingen. Maak je minder druk over hoe anderen over je denken, doe je niet anders voor dan je bent en wees niet bang om te falen. Of anders gezegd: geef gewoon wat minder f*cks om dingen. Je voelt je dan lekkerder, zelfverzekerder en uiteindelijk gewoon gelukkiger, in je werk maar ook thuis.
  2. We mogen allemaal wel wat bewuster en kritischer kijken naar welke dingen we nou echt belangrijk vinden. Dus niet alleen maar aan materiële zaken denken. Maar denk ook eens iets verder. We leven nu allemaal in de wereld wat er vaak zo mooi van buiten uitziet. Mensen krijgen hebzucht. Maar door het lezen van dit boek ben ik mezelf wel meer bewust gaan worden van wat maakt het nou uit wat een ander meer heeft, of dat een ander die ene leuke job heeft, of in een mooi huis woont of in een mooie auto rijdt. Stop met zo te denken en stop met het druk maken om een ander.
  3. Sta stil bij het belang van keuzes maken aan de hand van persoonlijke maatstaven. Even verderop in het boek geeft hij de beste tip voor mensen die opzien tegen het verwezenlijken van hun ambities: begin gewoon! Zo ben ik zelf ook begonnen met bloggen. Jarenlang heb ik dit uitgesteld omdat ik ook steeds dacht “ja maar dit kan ik toch niet, andere zijn veel beter waarom zouden mensen naar mijn blog toe gaan” en ga zo maar door. Dit is precies waarom je dit boek zou moeten lezen als dit ook bij jou door het koppie is gegaan of misschien nog wel gaat.
Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Waar haal jij je inspiratie vandaan? | Unpolished Girls 4 juli 2020 at 12:01

    […] mee op reis. Het is niet ongebruikelijk dat ik mezelf betrap op het markeren van wijze woorden en inspirerende zinnen in het boek. Bijna als een nieuwe […]

  • Leave a Reply