Kersenbloesem bij water in Seoul
Korea, Reizen, Small Bites, Tips en tricks

Goedkope uitstapjes in Seoul

Waarschijnlijk is een vliegticket en verblijf in Seoul al een flinke investering voor je vakantie. Het kan dus zomaar zijn dat je er niet op zit te wachten om elke dag een flink budget te moeten uitgeven. Gelukkig zijn er tal van leuke dingen te doen in deze stad!

Bezoek een Museum

Wist je dat het Nationaal Museum gratis is in Seoul? Ook bij het Oorlogsmonument mag je gewoon naar binnen lopen. En de overige musea in Seoul? Die zijn vaak ook óf gratis, of j betaalt er slechts enkele euro’s voor. Omgerekend €2,50 is een hele gangbare prijs.

Wandelen door Seoul

Persoonlijk kon ik hier echt geen genoeg van krijgen. Er is zoveel te zien in de stad – van grote wolkenkrabbers tot juist hele rustige parken. Er is altijd iets te vinden. Maar het meeste zie je pas, wanneer je gewoon lekker gaat rond dwalen door de stad.

Fietsen langs de Han Rivier

Langs de rivier zijn lange fietspaden te vinden met een fantastisch uitzicht. Je kan tegen een wat hogere prijs een racefiets huren, maar voor de wat rustigere tocht zijn er tal van punten waar je zelf met een app een fiets kan huren. Je betaald per uur, dus je kan prima een uur een tocht maken voor € 2,-.

Bestel je kaarten vooraf online

Wil je wel een wat bekendere toeristische attractie bezoeken? Dan is het verstandig om je kaarten alvast online te bestellen. Trazy is een voorbeeld van een goed platform die veel verschillende attracties aanbieden.

Overige praktische tips

Naast onze tips om goed voorbereid op reis te gaan, zijn er nog een aantal tips om het budget-friendly te houden:

  • Kies vaker voor het OV. De taxi is in vergelijking met Nederland spotgoedkoop, maar kan op den duur best duur uitpakken. Voor de metro heb je echter één vaste prijs – dat kan dus een stuk voordeliger uitpakken wanneer je een flink stuk wilt reizen.
  • Een hotel dicht bij een fijne metro verbinding i.p.v. dicht bij een toeristische attractie, kan waarschijnlijk een stuk voordeliger uitpakken (terwijl het nog steeds hartstikke praktisch is).
  • Ga je in de hoofdstraten eten? Dan betaal je waarschijnlijk een hele andere prijs voor je eten. Zoek het dus iets meer lokaal op (en kijk waar de inwoners van Seoul eten, een volle tent is altijd een goed teken).
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply