Korean Skincare effect
Gezondheid, Korea

Ik probeerde een maand Korean Skincare

Ik ben altijd erg geïnteresseerd geweest in skincare. Mede doordat ik nu Hangul aan het leren ben (maar daar over later meer) kwam ik ook bij het onderwerp Korean Skincare terecht. Er wordt gezegd dat ze in Korea jaren voorlopen op onze Westerse skincare-producten. In de marketing zie je in ieder geval een duidelijk verschil: je krijgt bijna een halve scheikunde les waarom het werkt, in plaats van een mooie verpakking of bekend merk. Tijd om dit eens te proberen!

Tussen de voor- (links) en na foto bovenaan de pagina zit 35 dagen. Bijna elke dag heb ik 2 keer per dag mijn huid met deze Koreaanse producten verzorgt.

Mijn huidsituatie

Ik schreef al eerder over mijn eczeem en hoe ik veel producten gebruik om mijn huid rustig te houden. Ik was in 2020 ook begonnen (op aanraden van een vriendin) om producten van The Ordinary te gebruiken, maar dit bleek alsnog veel te agressief voor mijn huid. Tijd om eens naar rustige producten te gaan zoeken, waar geen extra fratsen in zitten. Vaak kwam ik uit bij merken als Clinique, maar nu wilde ik graag de proef op de som nemen en een paar Korean Skincare producten bestellen.

Waar en hoe bestellen

Ik heb mijn Korean Skincare vooral bij Yesstyle.com besteld, maar er zijn nog tal van andere websites. Deze site vond ik vooral fijn door de vele reviews en dat ze ook iDeal hadden. Ik koos niet voor de fast-shipping (nog een beetje lief voor het milieu zijn), dan wacht je vaak 3-4 weken op je bestelling.

Wat gebruikte ik

Ik heb vooral de producten van iUNIK gebruikt. Dit zijn hele milde producten en gaven een heel fijn resultaat.

 • Een milde zeep op olie-basis.
  Met mijn eczeem-huid reageer ik heel snel op producten, maar deze zeep was zo mild dat mijn huid er juist rustig van werd. Daarnaast werkt hij ook heel goed als make-up remover.
 • Toners.
  Hier gebruikte ik vooral de AHA – BHA – PHA toner. Een paar druppels is al genoeg. Ik heb daarnaast geen scrubs gebruikt afgelopen maand, om mijn huid zoveel mogelijk rust te geven.
 • Eén serum op basis van Tea Tree en één serum met Black Snail.
  De tweede gebruikte ik vooral ’s avonds, of overdag op dagen dat het vroor.
 • Een voedende moisturizer.
  Het verschilde per moment welke moisturizer ik gebruikte. Vaak gewoon de potjes die ik al had staan,

Also love these items

Lip-paint

Een hele vloeibare lippenstift, waarmee je heel erg met de dekking kan spelen. Eén druppel geeft vaak een hele natural kleur (alsof je net een kopje warme thee hebt gedronken), maar je kan het ook opbouwen tot een knallende lippenstift. Fijne bonuspunt: het is hydraterend. Waar ik na 3 dagen lippenstift al barsten in de lippen heb, is dit hierbij nooit het geval.

Red Peel Tingle Serum

Weet je dat ene rode goedje van the Ordinary dat ALTIJD uitverkocht is? Gelukkig is dat op de Koreaanse markt niet het geval. Ik gebruik bijvoorbeeld dit serum 1 à 2 keer per week.

Conclusie

Gaat het al je huidproblemen oplossen? Nee, maar dat doet geen enkel product zo ver ik weet. Wat het wel doet, is je huid aanzienlijk beter maken. En het is nog bijzonder goedkoop ook. Neem de tijd om je in te lezen in de producten en de reviews die men heeft achtergelaten, zodat je de juiste match vindt. Het enige waar je daarna rekening mee moet houden, is een wat langere verzendtijd.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply