Anita Oele wandelen
Gezondheid, Sport

Mijn quarantaine ritme

Sinds ik ging freelancen ben ik er achter gekomen, dat een vast ritme hebben belangrijk is – ook als je geen agenda hebt die van je vraagt om op een specifiek tijdstip elke dag in te loggen op je computer. Ik ben vrolijker, mijn hoofd is leger door de dagelijkse breaks en bij de quarantaine sta ik daardoor nauwelijks stil. Ik deel graag mijn dagschema, zodat jij hier misschien ook iets uit kan halen.

De ochtenden

De wekker gaat om 5:30

Elke dag, day in day out. Half 6 op. Als ik niet door de wekker wakker wordt gemaakt, staat er wel een kat naast mij die mij aan dit ritme herinnert. Veel mensen verklaren mij voor gek dat ik dit doe, maar sturen mij vervolgens een paar dagen later enthousiast een berichtje dat ze ook eens vroeger zijn opgestaan en dat goed bevalt.

Ik ga dan even rustig (met een slapend hoofd) de katten eten geven, ontbijten, een kwartier aan een stel onzinnige Youtube filmpjes besteden of de nieuwste muziek releases bekijken.

Sporten

Gewoonlijk zou ik richting werk toch redelijk wat beweging pakken: naar de trein lopen, de wandeling van station naar kantoor – er stonden makkelijk 8.000 stappen op de teller voordat ik in de bureaustoel ging zitten. Daarnaast vind ik het fijn om voor mijn werk alvast een soort dag gehad te hebben: direct vanuit bed achter de laptop kruipen lijkt mij maar niks.

Gewichten en yoga attributen van Anita

Klaarmaken voor het thuiskantoor

Fris en fruitig achter de laptop stappen zorgt ervoor dat ik ook geconcentreerder aan werk begin. Toegegeven, mijn make-up en strakke spijkerbroeken zijn inmiddels bedekt onder een laagje stof. Maar wel zorg ik dat ik elke ochtend in een schone nette (van boven dan, ik heb wel een yogabroek 9 van de 10 keer aan) outfit achter de laptop kruip en even mijn skin-care routine heb gedaan.

Middag

Lunchpauze is wandelpauze

Ik ga elke dag rond half 1 een wandeling maken. Meestal loop ik naar het park om de hoek om daar een rondje van ongeveer een half uur te maken. Even langs de kade van het Weerwater lopen en een stukje tussen de bomen door. Ik klets wat bij met mijn buurmeisje die vaak mee loopt, of ga juist heel bewust de natuur opnemen. Even naar de wind in het riet luisteren, de vogeltjes in de bomen bewonderen etc.

Na de wandeling van 30-45 minuten maak ik mijn eten klaar. Dit is meestal fruit, een cracker of een broodje.

De vier uur snack

De hele dag snaaien probeer ik zoveel mogelijk te voorkomen. Doordat ik maar één keer per week mijn boodschappen doe, is de kans dat er echt veel snacks in huis zijn gelukkig klein. Wel probeer ik het een vast momentje te maken op de werkdag, zodat ik net de laatste uurtjes er nog even tegenaan kan. Om 4 uur pak ik een bakje popcorn uit de kast, een stuk fruit en waarschijnlijk ook 2 brokjes chocolade.

Yoga time!

8 uur per dag naar een laptop scherm staren doet geen wonderen voor mijn nek en rug. Daarom probeer ik minimaal drie dagen per week aan yoga te doen. Vaak is dit om 5 uur ’s middags een les van ongeveer een uur, maar ook een korte break kan al een groot verschil maken. Ik doe veelal de Vinyasa Yoga klassen van de docente die ik in Mandali had.

Avond

Gezond koken

Toegegeven, de eerste weken van de lockdown ging dit finaal mis. Ik sloeg aan het taarten bakken, de airfryer snacks en een pizzaatje kon er ook wel bij. Omdat ik nu veel minder beweging heb dan normaal, zaten er al snel een paar quarantaine kilo’s aan. Dat moest anders!

Het thuiswerken biedt wel een uitkomst bij het plannen van je eten. Geen dagelijkse lunch in de bedrijfskantine, maar gewoon voor te bereiden in eigen keuken. Omdat ik alleen woon, maak ik vaak verse Soep-pakketten. Daar kan ik prima drie dagen van eten zonder dat ik het weg hoef te gooien, waardoor de voedselverspilling ook minimaal is. Ik bereid dit vaak al voor, zodat het opwarmen van een soep nog simpeler is dan frituren wanneer ik honger krijg.

Een vaste bedtijd…

Oja, over die dagelijkse wekker van half 6: die vraagt ook om een standaard bedtijd. Natuurlijk neem ik die in het weekend wel met een korreltje zout, maar doordeweeks geen oneindig binge-watchen op mijn bank! Mijn Fitbit geeft mij rond 9 uur een seintje dat ik mij klaar moet gaan maken. Ik doe mijn skin-care routine, speel nog even een kwartiertje met de katten en lig rond 10 uur in bed. Zo sta ik de volgende ochtend weer fris en fruitig op bij de wekker en begint de cyclus weer opnieuw.

En hoe hou jij de intelligente lockdown vol? Welke tips en tricks helpen jou echt geholpen met het thuiswerken? Wij horen het graag!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Ik liet een lip-piercing zetten... | Unpolished Girls 8 oktober 2020 at 10:57

    […] van (oud)collega’s die er 10 keer zo heftig bij liepen). Daarnaast lijkt het er op dat ik nog maanden thuiswerk, dus er zullen weinig mensen zit storen aan een klein puntje op hun scherm gok […]

  • Leave a Reply