Nintendo Switch en laptop
Gamen, Home

Game tips van een ervaren introvert

Afgelopen week heb ik bijzonder veel belletjes ontvangen van vriendinnen over games. Waar nu iedereen de passie voor de digitale verhalenwereld weet te vinden, kan ik met twijfelachtige trots vertellen dat ik al 400 uur in-game tijd heb bij de Sims 4. Animal Crossing is een onderdeel van de dagelijkse routine geworden en The Witcher 3 probeer ik dit keer écht alle missies te voltooien (drie keer is scheepsrecht). Omdat ik blijkbaar hiervoor al regelmatig vrijwillig aan quarantaine deed, geef ik je graag wat tips.

Koopjes en ruilgarantie

Jippie, de online aanbiedingen zijn weer begonnen! Eerder schreef Nadine al over de aanbiedingen bij de Sims, maar ook veel andere online platvormen verkopen nu games voor lagere prijzen. Bij sommige loont het ook om deze games online te kopen:

  • Bij Nintendo spaar je punten bij je aankoop, waarmee je korting krijgt op de volgende aankoop of lidmaatschap.
  • Bij het platvorm Steam heb je een fijne ruilgarantie. Koop je heel enthousiast een game, maar blijkt het niet op je Macbook te werken? In de winkel is dat gewoon drie keer balen wanneer je het plastic er al af hebt gehaald, maar hier kan je het gewoon weer inruilen.

Maar wil je liever de nieuwste game aanschaffen die helaas niet in de aanbieding is? Twijfel je of het je geld echt wel waard is? Dan raad ik aan eerst even in de wereld van Youtube te duiken.

Youtube is your best friend

Ik vind actiegames best tof. Games als The Last of Us, Assassins Creed en de Modern Warfare serie van Call of Duty. Maar er is één probleempje: ik ben er verdomde slecht in. Best zonde dan om 60 euro aan een game uit te geven, terwijl ik na een uur al ergens vastloop. Het gevolg is dan altijd dat ik of er mee stop, of met een heel zielig stemmetje mijn broer moet bellen voor hulp.

Ik vind het dan ook ideaal dat er op Youtube tegenwoordig heel veel Walkthroughs staan. Het hele spel, zonder dat je zelf elke 3 seconde omver wordt geknald. Of omdat je een game wel interessant vindt (neem een Resident Evil 7), maar het gewoon net te duur vindt om zelf te halen. Ik kijk bijvoorbeeld vaak naar dit kanaal, omdat hier gelukkig niet hysterisch wordt gedaan of vuile woorden worden gebruikt.

Überhaupt internet is echt je vriend

Stel, je komt bij een bepaald level niet verder omdat je niet weet hoe je de puzzel moet oplossen. Of je hebt helemaal geen zin om je Sim te laten werken voor d’r geld, maar weet niet of Rosebud nog werkt. Waar ga je dan zoeken? Juist ja, Google.

Nu vind ik het wel vet gezellig dat iedereen mij belt voor Sims-advies waarna ik als een soort idioot op mijn eigen scherm zit te wijzen (dit werkt onhandig met video bellen), maar de Sims heeft op hun eigen site een hele uitgebreide uitleg hoe je alle cheats in kan schakelen.

Naast pagina’s vol met cheats, zijn er ook hele Wikia pagina vol met informatie hoe je door een level beweegt. Wanneer je op een moment vastloopt, kun je altijd wel een oplossing op internet vinden.

Koop je console ruim voor de feestdagen – of er net na

Nu denk je vast “wat heb ik daar nou aan, in quarantaine tijd?!”. Maar de Nintendo Switch bijvoorbeeld: kost nu richting de 400 euro. Ik heb hem begin November gekocht, voor €305,-. Dat zijn vaak redelijk goede tijden ze te kopen, de prijzen zijn regelmatig onderhevig aan de vraag. Ze schroeven de prijzen op, omdat je het toch wel gaat kopen. Houdt ook altijd de pricewatch bij Tweakers in de gaten, daar brengen ze de fluctuatie goed in kaart. Geen goed moment voor je Nintendo Switch dus, helaas helaas.

Als je net begint kan ik sowieso aanraden om eerst op je laptop te gamen en niet meteen honderden euro’s er aan uit te geven. Als je er wel eentje wilt halen, zou ik de Playstation in de gaten houden (ik kocht mijn PS3 toen de PS4 net was aangekondigd, zorgde voor een prijsdaling) of de Nintendo Switch Lite.

Online gamen

Oké, Call of Duty online is wellicht niet helemaal jouw ding. Maar juist nu iedereen binnen moet blijven, is het echt de overweging waard om je eens in online gamen te verdiepen. Bij Animal Crossing kun je bijvoorbeeld bij je vrienden op bezoek en veel Mario games kun je ook samen spelen over het internet. Video bellen is ook hartstikke gezellig, maar samen gamen is waarschijnlijk een veel energieker gesprek.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply