Gezondheid, Mindset, Realtalk

Angsten

Velen van ons vermijden situaties of doen niet iets dat ze echt zouden willen doen, omdat angst hen daarvan weerhoudt. Yes ook ik ben hier 1 van..

Het hoort bij ons leven dat we bang zijn voor tientallen dingen. We leven in een moderne wereld en niet in de wildernis, waar we voor ons leven moeten vrezen omdat om een dier te volgen en op te eten. Instinct werd ons ook gegeven voor dergelijke situaties.

Ik ben me er veel meer in gaan verdiepen en stelde mezelf en af en toe de vraag waarom ik zoveel angst heb? Want ik ben toch gewoon een sterk meisje? Ik heb een best wel moeilijke jeugd gehad, veel dierbare mensen verloren. Maar ben ook zo sterk geweest en ben mijn eigen pad gaan volgen. Verhuizen naar de grote stad, veel leuk werk gedaan, al aardig wat van de wereld gezien, leuke festivals mogen mee maken en noem maar op. Dan klinkt het van nou ; mijn leven is best heel erg leuk! Dat is het ook want het is hoe je het zelf maakt, maar toch zit er diep van binnen veel angst in mij, bijvoorbeeld om te falen, of wat andere mensen van mij vinden, mensen te verliezen en ga zo maar door.

Tegenwoordig is angst meestal slechts een slechte manier om met onze gedachten om te gaan. Als we bang zijn, is het geen impulsief gevoel dat ons vertelt dat we snel moeten handelen, anders sterven we – in de meeste gevallen niet. Natuurlijk zijn er ook echte gevaren in zeldzame situaties en angsten die worden veroorzaakt door psychische aandoeningen. Maar ik bedoel die angst niet.

Zodra we beter kijken en begrijpen wat deze angst eigenlijk is, kunnen we deze overwinnen. Het is mogelijk om hier goed naar te kijken en vertrouwen op te bouwen. Ik ben ook bang voor een paar dingen. Geleidelijk probeer ik ze onder ogen te zien, maar wat tot nu toe zo goed werkt. Als ik dat niet zou doen, zou ik mijn dromen niet kunnen realiseren, wat mijn leven zinloos zou maken.

Moed betekent niet dat je niet bang bent. Het betekent alleen dat je je niet door angst laat laten stoppen.

Als we iets in ons leven willen veranderen, worden we altijd geconfronteerd met dezelfde drie angsten:

Angst voor het proces

In het begin kan het moeilijk zijn om iets nieuws te kiezen. We moeten dingen verwerven die we voorheen niet konden doen en voorlopig werken.

Als b.v. Als iemand wil stoppen met roken en een duidelijke keuze heeft gemaakt, zullen ze in dit stadium niet nadenken over de gezondheidsvoordelen, maar over de tijd en frustratie totdat ze hun bestemming bereiken.

Hetzelfde is het geval met een verandering in dieet. Sommige mensen maken zich zorgen dat ze elders moeten gaan winkelen en dat nieuwe gerechten moeten worden gekookt en dat kost tijd.

Uitdagingen zijn goed. We blijven evolueren en groeien. Dat zal niet werken als we altijd hetzelfde doen.We leren nieuwe dingen, die ons leven weer spannender maken.

Angst voor verlies

Als we iets nieuws doen, verliezen we iets ouds dat we leuk vinden. Als we besluiten te veranderen, kunnen we de baan, de relatie, het geld of zelfs vrienden verliezen.

Velen die al een nieuw pad hebben genomen, kunnen dit bevestigen. Overal om u heen maakt u zich zorgen over wat er zou kunnen gebeuren en of het risico niet te groot is. Natuurlijk denken we er ook over na en weten we wat er te verliezen is.

In plaats van ons zorgen te maken over wat te verliezen, kunnen we ons beter concentreren op wat er te winnen valt. Het is gezonder als we ons op het positieve concentreren en daar op lange termijn over nadenken.

In plaats van te vragen: “Wat gebeurt er als ik faal?”, Moeten we ons afvragen: wat valt er te winnen?

Angst voor het resultaat

Wat als we al het werk en de tijd in het doel investeren, tot het doel komen en ons realiseren dat het gras aan de andere kant ook niet groener is?

Wat als de levensstijl niet beter is of we niet meer geld verdienen? Of wat als het niet meer leuk is?

Dit zijn allemaal gedachten die niet moeten worden versterkt. We moeten dromen en visualiseren wat echt goed en bevredigend voor ons zou zijn. Wat zou ons gelukkig maken? De nadruk moet altijd op het positieve liggen en niet op het negatieve.

Dromen zijn als mensen – er is licht en schaduw – het goede en het slechte. Niemand is perfect. En zo ziet het eruit met dromen.

Ook worden dromen altijd geassocieerd met grote verantwoordelijkheid en verliezen. Om deze reden blijven dromen meestal gewoon dromen.

Hoe meer we ons concentreren op onze angst voor verlies, de angst voor het proces en het resultaat, hoe luider de innerlijke stem “nee” zal schreeuwen, omdat niemand deze negatieve ervaringen wil maken.

Denk na over wat je echt wilt van het leven en waarom je daar nog niet bent aangekomen. En als gedachten alle negatieve redenen hebben, maak er dan positieve van. Onthoud altijd wat je kunt winnen. Het is onze focus die bepaalt hoe we ons leven en alles om ons heen waarnemen.

Wat als je plotseling de kans krijgt om je droom te vervullen? Durf of laat je de angst winnen? Ga je alles riskeren of in je comfortzone blijven?

Dat ben ik heel erg gaan inzien, en daarom probeer ik steeds minder angsten te hebben op welke manier dan ook. Angst kent zoveel kanten, ik was ook altijd bang over wat anders zouden vinden of denken, angst om te falen, angst om weer mensen te verliezen, angst om ziek te worden. En zoveel meer. Ik eindig dan ook met de zin: Het leven is gewoon te kort om iets te betreuren! Ik hoop dat je hier iets aan hebt 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply