Hartje van edelsteen
Gezondheid

Waarom ik mij volgens bioresonantie laat behandelen

“Niet echt” ziek zijn, maar toch behandeld worden? Hoezo?! Toch ben ik inmiddels wekelijks op de behandeltafel te vinden. En het heeft mij al vele inzichten gegeven. Ik volg namelijk al enkele maanden een bioresonantie therapie. En ik kan het iedereen alleen maar aanraden om ook echt goed in te checken bij jezelf.

Niet ziek, ook niet optimaal

Heb ik écht zware klachten? Zeker niet, en dat is maar goed ook. Toch waren er wel een paar dingen die ik niet langer wilde accepteren. Vanaf jongs af aan was het “normaal” dat ik altijd uitslag, een slechte huid en/of eczeem had. En sinds 3 jaar moest ik ook twee keer per dag speciale drankjes drinken tegen de prikkelbare darm. De normale dokter kon daar allemaal geen oplossingen voor vinden, dus we gingen de symptomen bestrijden.

Op een gegeven moment ben je dat wel beu. Je gaat toch zoeken naar een andere uitleg. Ik begon daarom steeds meer boeken over voeding te lezen. Daarnaast begon mijn nicht tegelijkertijd met de opleiding voor Bioresonantie therapie. En ik? Ik was een zeer welkom studie maatje voor haar. Dus gingen we aan de slag!

Bio-watte?

Bioresonantie is een therapie, een alternatieve geneeswijze, die stelt dat elk orgaan, bacterie of chakra een specifieke trillingsfrequentie van elektromagnetische aard heeft. Bij ziekte of onbalans in het lichaam kan die trilling verstoord zijn. De frequenties worden gemeten met een speciaal apparaat. Naast de onbalans vaststellen, kunnen ook de juiste frequenties toegezonden worden.  

Ik vind dit zelf echt één van de meest relaxte behandelingen die ik ooit heb gehad. Ik hoef alleen op of naast een paar plaatjes te liggen. In het ergste geval wikkelen we een flexibele plaat om mijn hoofd heen, of moet ik een half uur een metalen handvat vasthouden.

Plat gezegd wordt er bij zo’n behandeling gekeken waar er onbalans in je lijf is en of je het vervolgens moet afvoeren, een contra-frequentie moet krijgen of andere positieve frequenties krijgen die je algehele gezondheid aansterken.

Je kan wel wat ervaren na de behandeling. Heel gek, je hebt tenslotte alleen maar een beetje liggen dutten op zo’n bedje. Maar je kan opeens spontane huilbuien krijgen erna, een gloeiend hoofd of een beetje vaagjes zijn. En de klachten waarvoor je behandeld wordt kunnen helaas ook even iets opvlammen. Vervuilingen moeten er linksom of rechtsom toch uit. Blijf dus ook vooral genoeg drinken.

Vaststellen waar je niet tegen kan

Naast vaststellen dat er iets in je lichaam ontbreekt, kun je het ook gebruiken om te kijken wat je lichaam wel/niet wilt ontvangen. Doet het iets goeds voor je, of kan je het beter laten staan? Zo kwam er bij mij bijvoorbeeld uit dat ik melk en nootjes beter kon laten staan. Maar ook heb ik mijn shampoo en zeep veranderd naar rustigere producten. Dat waren vooral producten op natuurlijke basis, want Sanex Zero werkte voor mij bijvoorbeeld weer niet.
Let wel: dit is voor iedereen anders. Dingen waar ik niet tegen kan, kunnen juist hele gunstige effecten voor jou hebben.

Wat is het resultaat

Zijn alle klachten verdwenen? Zeker niet, maar wel verminderd. Ik hoef niets meer te nemen voor mijn prikkelbare darm. Tenminste, als ik eet zoals het hoort. Wanneer ik toch besluit een avondje te gaan fonduen of pizza te eten, ervaar ik de dagen erna de klachten. Ook de huid is nog lang niet rustig, dat is gewoon een erg lang traject.

Maar wat ik hier vooral ook leer, is iets liever voor mijn lijf te zijn. Al dat snoep klinkt heel lekker, maar heeft eigenlijk helemaal geen positief effect voor je lijf. Het is een korte termijn oplossing. Want goed voor jezelf zorgen, daar pluk je (fysiek en mentaal) op de lange termijn altijd de vruchten van. En of je die les nu leert middels bioresonantie of door je in te lezen in de materie: zelfcare is hoe dan ook fijn.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply