Mindset, Realtalk

Geluk in het dagelijks leven – 7 dingen wat mij gelukkig maakt en jou misschien ook

Het zit in mijn aard dat ik groot denk. Ik wil geen compromissen sluiten over mijn doelen in het leven.  Mijn toekomstvisies, hoe ik milieubewust en duurzaam kan leven zijn groot en mijn dagelijkse takenlijst is al helemaal eindeloos.

Geluk voor mij

Geluk zit voor mij in heel veel dingen zoals; mijn veilige thuis, mijn gezondheid en die van mijn naasten. De lieve mensen die ik om me heen heb, dankbaar zijn voor alles wat ik mag en kan doen, mooie gesprekken en ontmoetingen, alle lessen die ik leer en dus persoonlijke ontwikkeling. Eigen keuzes maken, bloemen, kaarsen, de charme van de seizoenen, en zo kan ik nog wel even doorgaan.
Ik kan eindelijk zeggen, dat ik gelukkig  en dankbaar ben. En dat had ik om eerlijk te zijn een lange tijd niet verwacht.

Elke dag kunnen we ervoor kiezen om van kleine momenten te genieten. Het enige wat we moeten doen is weten hoe dergelijke momenten eruitzien en de tijd nemen om het te doen. In dit artikel wil ik mijn 7 dingen met je delen die mij elke dag gelukkig maken.

1. Lopen in de natuur

Nadine de Jong op het strand

Frisse lucht, het ruisen van de bladeren door de wind, het geluid van een stromende rivier, gefluit van vogels of juist even helemaal niets. Dat is voor mij pure rust en geeft mij ook veel inspiratie.

Omdat ik in Amsterdam heb gewoond, waardeer ik de tijd in de natuur veel meer. Het is de stilte die zo goed voor me is en ik merk echt hoe mijn ziel bloeit. En ken je dit gevoel als je ’s avonds na een hele dag thuiskomt en in slaap valt met een heerlijke, natuurlijke uitputting? Mooi!

2. Tijd met vrienden doorbrengen

Mijn werk, inclusief reizen en eigen reizen, heeft me naar de mooiste plekken ter wereld gebracht, maar bracht ook drukke schema’s met zich mee. Waardoor ik vaak niet bij feestjes of leuke dorps evenementen aanwezig kon zijn ik het dorp waar ik ben opgegroeid. In de loop der jaren heb ik een paar van mijn vrienden in het dorp waar ik opgroeide behouden, omdat ik verhuisde naar Amsterdam leerde ik daar ook veel mensen kennen. Ik kan je zeggen, dat is soms best lastig te combineren. En ook door mijn drukke werk merkte ik dat mijn sociale leven er soms echt even niet meer was!

Nu realiseer ik me meer dan ooit dat goede vrienden hebben zo ontzettend belangrijk is. Ook merk ik dat nu ik ouder ben er minder vrienden zijn overgebleven, zeg maar echt mensen die je nog veel spreekt en volledig kan vertrouwen. Maar de mensen die ik nu om mij heen heb maken mij gelukkig.

Hoe ouder ik word, hoe groter het belang van vrienden voor mij is. Ik voel me gelukkiger door alle geweldige, authentieke, en warme karakters die ik heb in mijn leven. Allemaal zo anders en een echte aanwinst voor mijn leven. Wat mij opviel: elke persoon in mijn leven met wie ik vrienden ben, heeft iets dat ik over hem bewonder.

3. Realiseer je dromen

Nadine op schommel

Ik denk dat er twee hele speciale dagen in het leven van een persoon zijn. De eerste dag is de geboorte – als je het gratis kaartje hebt ontvangen voor deze wereld waarin alle deuren voor ons openstaan. De tweede zeer speciale dag in het leven is wanneer we ontdekken waarom we hier zijn, wat onze passie en roeping zijn – onze droom. Het hoeft niet altijd hetzelfde te zijn, het kan altijd veranderen en veranderen.

Mijn droom is nu om mensen te coachen en werk combineren met reizen en een heel speciaal aanbod te creëren.

Natuurlijk heeft dit tijd nodig en weet ik niet eens of mijn dromen gaan uitkomen.We denken vaak dat het altijd alles moet zijn en meteen, maar ik denk dat veel kleine stappen in een redelijk tempo je beter naar je bestemming brengen dan een sprint die misschien bijna op is. Ik kijk ernaar uit om elke dag wakker te worden en na te denken over welke stap ik vandaag moet nemen.

4. Wees positief en optimistisch

Quote

Als iets zeker is, dan is niet elke dag in je leven pure zonneschijn zonder zorgen en problemen. Er zijn tegenwoordig tijden dat alles gewoon slecht is, dat moet ik hier eerlijk toegeven. Geluk lijkt op zulke dagen ver weg. Toch helpt het altijd om te proberen iets positiefs te vinden in domme situaties. Meestal vind je iets. En het leuke – je kunt leren optimistisch te zijn. Het is niet zo eenvoudig, maar als je meedoet, kun je er zoveel uit halen. Als ik strontdagen heb, vraag ik mezelf altijd af wat ik ervan moet leren en probeer ik nieuwsgierig te kijken, hoe ik doorbreek en oude patronen van mij verander.

5. Leef authentiek

Ik houd van echte mensen, zonder kunstgrepen. Mensen die zichzelf en anderen niet bedriegen. Zo wil ik ook zijn. Altijd in een leugen te moeten leven, alleen maar omdat ik me zorgen maak over “wat anderen zullen zeggen”, houdt me alleen maar gevangen. Het weerhoudt me ervan om gelukkig te worden, meer niet. Het leven is zo kort, het is zinloos om het te leven op een manier zoals anderen willen dat ik leef.

Maar ik houd ook van de echte mensen die anderen helpen met respect in hun houding, zonder over hun schouder te kijken, zonder te oordelen, zonder te roddelen achter hun ruggen. Als ieder van ons dit deed, zou de wereld er een stuk beter uitzien.

6. Blijf bij jezelf

Nadine de Jong in park

Wat elk goed gevoel onderdrukt, is de vergelijking met anderen. We weten allemaal dat we het niet moeten doen, maar desalniettemin kijken we veel te vaak, bijna elke dag, naar wat anderen hebben en wat we “zogenaamd” missen. Ik zet het ‘zogenaamd’ tussen aanhalingstekens omdat we vaak een ideaal nastreven dat er van buiten prachtig uitziet maar ons helemaal niet gelukkig maakt.

Daarom is het zo belangrijk om bij ons te blijven – met onze verlangens, onze behoeften en onze dromen. Ik merk alleen hoe moeilijk het is om niet te worden geïntimideerd door andere grote Instagram-accounts en goeroes als een nieuwe coach. Maar als ik bij me blijf, ga ik mijn weg en het is uniek en onmiskenbaar.

7. Kijk goed!

Als ik bewust de dag doorloop, schuilt geluk om elke hoek en overweldigt het me vaak als ik het niet verwacht. Wat mij heel blij maakt is een glimlach van een onbekend persoon, of iemand helpen die je niet kent. Het zijn zeer kleine momenten waarop ik naar iemand anders lach en zij zonder reden terug glimlachen maar het doet wat me me. Of een goed boek dat ik lees, een lekkere kop koffie, de geur van heerlijke bloemen.

Geluk is altijd in het oog van de toeschouwer. Voor sommigen zijn veel dingen natuurlijk, maar voor iemand die dankbaar is, zijn deze dingen puur geluk. Ik moest dus ontdekken dat dankbaarheid en geluk hand in hand gaan en wanneer ik mijn ogen open, kan ik overal mooie dingen zien en prachtige momenten beleven.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply