Reizen

Roadtrip door Amerika: leukste stranden van Los Angeles

Naar Los Angeles? Dan denk je waarschijnlijk als eerste aan Hollywood, de Walk Of Fame, Beverly Hills, Universal Studio’s en Disneyland. Toch komen veel Amerikaanse reizigers naar deze stad voor de stranden – en die zijn er volop. Onderstaande stranden vind ik wat dat betreft de leukste stranden waar ik zelf ben geweest.

Dankzij het heerlijke klimaat van Los Angeles is het eigenlijk het hele jaar mogelijk om aan het strand te liggen. De vraag is dan ook niet of je naar het strand kunt, maar welk strand je moet kiezen. In Los Angeles kun je kiezen uit 15 verschillende stranden.

Venice Beach

Venice Beach, Roadtrip

Never a boring moment at Venice Beach. Het is de bekendste filmset van LA en het is hier dan ook drukker op de boulevard dan op het gele zand. Op de Venice Beach Boardwalk is het een komen en gaan van artiesten. Leuk om te doen: huur een fiets en pak het fietspad langs het strand.

Santa Monica Beach

Santa Monica Beach heeft zijn bekendheid vooral te danken aan de gelijknamige pier. En

Ja – Santa Monica is toeristisch. Het is er ook vrij prijzig en aan de drukke kant. Maar toch is Santa Monica dé strandplaats die je niet mag overslaan when in LA.

Alleen op deze pier kan je je al enkele uren vermaken. Ga op de foto bij het eindpunt van de Route 66 en stap in de achtbaan van het pretpark Pacific Park. Ga ook mensen kijken bij Muscle Beach.

Long Beach

Een strand wat geweldig is voor gezinnen. De zachte golven maken het geschikt voor zwemmers. Het is gelegen aan de zuidkant van de stad. Het is er minder druk dan op het strand van Santa Monica.

Hermosa Beach

Iets minder bekend, maar zeker de moeite waard. Hermosa Beach is dé place to be voor een supermooie zonsondergang, maar ook een ideale bestemming om een fiets te huren en langs de kust te rijden.

Manhattan Beach

Hou je niet van de drukte van Santa Monica of Venice, maar wil je wel wat te zien hebben? Ga dan naar Manhattan Beach. Karakteristiek zijn hier de volleyballers, fietsers en skateboards. Uitstekende restaurants vind je langs Manhattan Avenue.

Zuma Beach

Zuma Beach is het populairste strand van Malibu, een voorstad van Los Angeles. In Malibu wonen veel filmsterren en de stranden zijn er prachtig.

Redondo Beach

Dit strand is één van de vele die tegen Los Angeles aanligt. Redondo Beach beschikt over een heerlijk breed en rustig strand, uitermate geschikt voor strandwandelingen of een mooie fietsroute. Of bekijk de zonsondergang op de klassieke pier!

Dit strand biedt bezoekers krachtige surfomstandigheden tijdens de wintermaanden en er zijn het hele jaar door activiteiten zoals beachvolleybal. Ook is het strand populair bij filmploegen. Redondo Beach is opgesplitst in North- en South.

Laguna Beach

Ten zuiden van L.A. ligt Laguna Beach. Vanwege de ligging één van de mooiste stranden van Los Angeles. Je kent dit strand wellicht van de MTV serie The Hills. Ik moet zeggen: ik vond het er prachtig! Je krijgt er echt een Amerikaans gevoel bij. Daarnaast hangt er een hele relaxte sfeer.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply