Reizen

Roadtrip door Amerika: Het beste van Los Angeles

Los Angeles: hate it or love it. The City of Angels, Lala-land en alle andere namen die er aan vasthangen. De stad staat vooral bekend om de glitter en glamour; de sterren die er wonen en Hollywood. Het is echter veel meer dan dit alleen. Er valt in deze stad zoveel te zien, dat jij je dag goed wilt inplannen. Ik deel daarom graag de mooie plekken waar ik ben geweest in Los Angeles met jou.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: ik vond het echt een geweldig leuke stad om te bezoeken. Het is een kleurrijke, luide en ongelooflijk grote stad. Een plek waar de zon bijna altijd schijnt, de lucht ongekend blauw is en de palmbomen altijd vrolijk dansen in de wind. Wanneer je hier drie straten verder rijdt ziet de stad er weer helemaal anders uit. Er zijn talloze graffiti- en straatkunstwerken in de stad en enorm veel leuke plekken om te verblijven. En de bevolking, die is net zo divers.

Stadsdelen

Hollywood & West Hollywood

Hollywood staat vooral bekend om de Rich and Famous, de glitter en glamour en de plek waar sterren hun dagelijks leven leiden. Het is de filmhoofdstad van de wereld, de thuisbasis van vele film premières en prijsuitreikingen.

Je LA trip is volgense vele niet compleet zonder een wandeling te maken over de Walk of Fame. Deze straat bevindt zich aan de Hollywood Boulevard. Het begin is ter hoogte van La Brea Ave. en het eindigt bij North Gower Street. De Walk of Fame is meer dan 2 kilometer lang er liggen meer dan 2500 tegels met sterren. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik het zelf best teleurstellend vond. De straten rondom Hollywood Boulevard zijn niet altijd even prettig om door te lopen, er ligt veel afval en je vindt er ook veel zwervers. De Walk of Fame zelf had ik ruimer ingeschat, maar oogde door alle drukte en winkels ernaast vrij klein.

Een aantal sterren op de Walk of Fame

Ook vind je het Chinese Theatre aan de Walk of Fame. Het is een van de oudste filmhuizen in Hollywood. Vroeger werden hier de Oscars uitgereikt, maar tegenwoordig is het Chinese Theatre vooral bekend door de betonnen tegels voor het gebouw met de hand-en voetafdrukken van verschillende beroemdheden.

West Hollywood is één van Los Angeles’ bekendste buurten. Je vindt hier onder andere de beroemde Sunset Boulevard en Chateau Marmont. En een aantal kasten van huizen waar je tong van uit je mond valt.

De Hollywood sign van veraf

Hollywood sign vanaf het Griffith Observatory

De letters die samen Hollywood spellen zijn ongetwijfeld de bekendste borden van Californie. De letters van Hollywood, ook wel The Hollywood sign genoemd liggen hoog in de bergen.

De Hollywood sign bij ondergaande zon

Veel reizigers die reikhalzend hebben uitgekeken naar het zien van de beruchte Hollywood-borden komen van een koude kermis huis. De letters waren gewoon té ver weg om ze echt goed te zien. Toch zijn er meerdere manieren om The Hollywood Sign van redelijk dichtbij te zien. Vanaf het Griffith Observatory heb je een goed uitzicht. Je kan het Hollywood Sign van heel dichtbij bekijken of iets verder weg.

Dé manier om de borden te zien is aan de hand van een wandeling die vertrekt vanaf de Canyon Drive. Hier vandaan vertrekt een stevige wandeling via een pad van zes mijl.

Een andere optie is rijden naar het Griffith Observatory. Hiervandaan zie je de letters vanaf de rechterkant en van relatief dichtbij.

Kijk je ogen uit in Beverly Hills en neem een kijkje op Rodeo Drive

Net zoals je naar Egypte gaat zonder de piramides van Gizeh te bezoeken, kunnen sommigen zeggen dat je niet naar Los Angeles kunt komen zonder de beruchte Rodeo Drive te bezoeken. Deze winkelstraten bruisen altijd van buitenlanders die op zoek zijn naar een beroemdheid. Ik moet zeggen dat ik het stiekem wel heel erg leuk vond om er rond te lopen ik keek mijn ogen uit!

Nadine bij Rodeo Drive
“Ja, allemaal erg leuk hoor, die winkels op Rodeo Drive…”

Ga windowshoppen tot je erbij neervalt op Rodeo Drive! Deze drie blokken met luxe winkels zijn de beste winkelstraten ter wereld voor dagdromen en verwennerij! Spot er je favoriete ontwerper, model of andere modelegende op Walk of Style van Rodeo Drive. Ze hebben elk hun eigen naam, citaat en handtekening op het trottoir staan.

Maak een perfect souvenir door een foto te maken voor het beroemde Beverly Hills-bord.

Nadine bij Beverly Gardens Park

Overal in Beverly Hills spot je de leukste eettentjes en kan je op elke hoek een kop koffie, een stel donuts of cupcakes scoren… Als echte snoepkont keek ik mijn ogen uit! Hier kon ik natuurlijk niet vertrekken zonder cupcakes mee te nemen 😉 Bij Sprinkels kun je ze zelf aan de weg bestellen
OMG!

Nadine die net snacks heeft gescoord
Food everywhere

De cupcake ATM van Sprinkles
De cupcake ATM van Sprinkles

Bezoek Downtown LA

LA is een aaneenschakeling van buurtjes en woonwijken en kent vrijwel alleen laagbouw. Behalve het centrum dan. In Downtown LA vind je de hoge wolkenkrabbers. Het is zeker de moeite waard om Downtown LA te bezoeken. Je vindt er diverse oude gebouwen, de foodhall Grand Central Market, leuke muurtjes en Angles Flight – ’s werelds kortste trambaan.

Bezoek Venice Beach & Santa Monica

Venice Beach is sowieso een leuke plek om te flaneren, zwemmen of om rond te fietsen. Je spot er super veel streetart. Daarnaast zijn er kunstenaars die hier hun nieuwe creaties verkopen en zie je her der typische hippies lopen. Het is een bekende plek uit de serie Californication en je ziet Hank Moody hier gevoelsmatig ook zo rondlopen. Ga – als je hier toch al bent – op zoek naar de Venice Beach letters. Je vindt ze als het goed is bij Windward Avenue en de kruising met Pacific Avenue.

Santa Monica is één van de bekendste en gezelligste plekken in Los Angeles. Santa Monica is een wijk aan het strand en haar bekendste trekpleister is de Santa Monica Pier. Het échte Californië gevoel zoals in de films? Dan moet je op de pier van Santa Monica zijn. Hier vind je ook het Pacific Park – een attractiepark met twaalf verschillende attracties. Je kunt het attractiepark gratis bezoeken, maar om een ritje in een attractie te maken moet je wel een ticket kopen. Het is ook mogelijk om een dagpas te kopen. Naast het pretpark vind je op de pier het officiële eindpunt van de Route 66 en een hele hoop eettentjes, erg gezellig!

Zonsondergang op de boulevard

Maak een Roadtrip op Sunset Boulevard

Op een avond wilde ik een beetje random rondrijden richting Beverly Hills. Stiekem huisjes spotten of MEGA, SUPER, DUPER GROTE Huizen. Ik keek mijn ogen uit! Vanuit Beverly Hills reden wij via de Sunset Bouleverd route richting Santa Monica.

Je komt door Silver Lake, Hollywood, Beverly Hills en eindigt uiteindelijk in Santa Monica. Door deze route zie je de stad van arm naar rijk veranderen, maar geeft je wel een goede indruk van LA.

Hotel tips

Ik wilde niet van tevoren al hotels boeken, dus deed ik dit op locatie. Wel boekte ik een hotel voor de eerste nacht, maar daarna heb ik steeds via booking.com verschillende hotels geboekt.

Persoonlijk denk ik dat het verblijven aan de noordkant van de stad een goede optie is voor de meeste bezoekers. Ik denk dat dit gebied de gemakkelijkste toegang biedt tot populaire bezienswaardigheden (vooral die waar je ’s morgens vroeg naar toe wilt. Denk aan Universal Studios, Hollywood Boulevard, Griffith Observatory of het Getty Center), evenals enkele van de beste uitgaansgelegenheden.

Wanneer dit een speciale reis is en/of je bent bereid om veel geld uit te geven, raad ik je aan om te overwegen om dan een van de historische hotels van Los Angeles te boeken. Daarnaast zijn de hotels met een unieke erfenis ook zeker de moeite waard. Het soort hotels waar beroemdheden hun intrek hebben genomen, of waar Hunter S. Thompson in de problemen is geraakt. Dat zijn onder andere Beverly Wilshire, het Beverly Hills Hotel and Bungalows, Chateau Marmont, de Hollywood Roosevelt, Millennium Biltmore Hotel, Hotel Normandie, Palihouse Santa Monica, het Georgian Hotel, of het Beverly Hilton.

Eten & Drinken

Must do’s in LA een burger eten bij IN-N-OUT-BURGER

Het geel met rode logo, je hebt het vast wel eens gezien online. Maar echt, hier wil je een burger eten. Lekker, en super Amerikaans. Echt een must try wanneer je in Cali bent.

Burger en friet van IN-N-OUT-Burger

OMG! Een Starbucks Drive inn! Nu kan je niet alleen je fastfood anoniem in je joggingsbroek scoren, maar ook je koffie geven ze gewoon door dat autoraampje mee. Ziet niemand dat slaaphoofd dat zo hard aan cafeine toe was.

De Starbucks Drive thru in Los Angeles

Ben je al een keer in 1 van deze steden geweest? Wat vond je het leukst? Wellicht heb je nog tips voor ons? Deel ze dan hieronder!

In de volgende blog komen we bij je terug met de leuke uitjes in LA, want de roadtrip is natuurlijk nog lang niet klaar!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply