Reizen

Roadtrip door Amerika: De leukste uitjes in Los Angeles

Bezoek een pretpark

Een dagje pretpark hoorde natuurlijk ook bij de roadtrip. Als je eenmaal in Amerika bent moet je dit gezien hebben. Zelf heb ik een bezoek gebracht aan Universal Studio’s. De entree is wel behoorlijk hoog! Ik vond het leuk om mee te maken maar zelf niet spectaculair. Ik denk dat ik er meer van verwachtte, maar het kan ook aan de enorme rij gelegen hebben en de drukte de wachtrij van de studiotour was gewoon 2 uur! Zucht…

Lijkt Universal studio’s jou niets dan kun je ook kiezen om onder andere naar Six Flags, Legoland of Disneyland te gaan.

Los Angeles is een prima thuisbasis voor mensen die graag naar pretparken gaan. Houd goed de verschillende reclamefolders in de gaten. Hier staan vaak leuke kortingscodes in voor attractieparken. De reclamefolders kun je op straat en in hotels krijgen. 

Bezoek musea’s

The Broad

Mocht je geintresseerd zijn in musea heeft LA er verschillende te bieden:zoals het LACMA, The Broad en MOCA. The Broad ziet er van buiten al geweldig uit en heeft binnen een infinity room die je echt gezien wilt hebben! En LACMA zou je kunnen herkennen van een bekende film…

Maak Hippe Foto’s

Rodeo drive, Celebrities spotten, window shoppen en je ogen uit kijken!

LA barst van de streetart, en dan vooral de hippe muurtjes voor op je Instagram  Je vindt ze vooral in Venice en rondom Melrose Avenue in West-Hollywood. De Pink Wall van Paul Smith en de Angle Wings zijn wellicht de bekendste, maar vergeet ook Made in LA, You’re a goddess living in a city of angles en de hartjes-muur niet.

Ga Shoppen

Abbot Kinney: Deze straat bij Venice Beach zit vol met de leukste winkeltjes en plekken waar je lekker wat kan eten en drinken.Een paar straten verder zit de Lincoln Boulevard, ook een leuke winkelstraat in Venice.

Third Street: Op zo’n 5 minuutjes lopen van Santa Monica vind je Third Street, een gezellige shoppingpromenade met verschillende winkels en restaurants. 

The Grove: The Grove, een mooi openlucht winkelcentrum met een aantal typisch Amerikaanse winkels. 

Citadel Oulets: Voor de koopjesjagers onder ons is Citadel Outlet een top locatie. Hier vind je talloze outlets van o.a. Nike, Michael Kors en BOSS. In de food court kun je gezellig kunt lunchen. Citadel Outlets ligt ten oosten van het centrum en is makkelijk te bereiken via de I-5. Parkeren is hier helemaal gratis

Hollywood & Highland: Aan de Walk of Fame ligt het prachtige Hollywood & Highland: een outdoor shopping centre. Het is er veelal druk vanwege de toeristische ligging maar hierdoor niet minder gezellig.

Huur een Fiets in Santa Monica

In Santa Monica ligt een prachtig fietspad langs het strand, ook wel het 26-mile bike path genoemd. Nu is 26 mile (omgerekend bijna 42 kilometer) fietsen misschien wat te veel van het goede, maar ik raad je aan om in ieder geval tot aan Venice te fietsen om een goede indruk van Santa Monica en Venice Beach te krijgen.

Rondom de Santa Monica pier zijn er verschillende plekken waar je een fiets kunt huren. Maar wil je toch een vleugje Hollands en verzekerd zijn van een fiets die direct voor jou klaarstaat? Boek je fiets dan vooraf via de organisatie Baja Bikes.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply