Nadine in Death Valley tijdens haar roadtrip door Amerika
Reizen

Roadtrip Door Amerika: De voorbereiding

Droom je al jaren van een rondreis door West-Amerika? Maar komt het er steeds niet van? Om jou dan te overtuigen dat jij deze fantastische rondreis dan nu echt eens moet gaan maken, deel ik graag mijn ervaringen! Omdat er zo veel over de reis te vertellen is, zal ik jullie in een aantal blogs meenemen op deze reis. In dit eerste deel geef ik jullie graag tips voor de voorbereiding.

O M G (zoals de echte Amerikaan zou zeggen)

De droom die ik als jong meisje op de middelbare school had, was studeren en wonen in Los Angeles. Misschien kwam het wel door te veel highschool films kijken? Ik was als jong meisje al niet wereldvreemd en wilde zoveel mogelijk van de wereld zien. Het Amerikaanse leventje had iets vond ik altijd, het mooie weer, de taal, de lifestyle, ik dacht altijd ja dat is iets voor mij! En het niet stil kunnen zitten was ook een dingetje. Het leek me zo leuk om ergens anders te wonen de taal beter te leren kennen.

Maar het was een droom die ik helaas nooit heb waargemaakt. Want jeetje, wat was dat duur zeg! Ik dacht meteen “oké doei droom, ooit ga ik je nog wel waarmaken met een reis”. Wel pas 15 jaar later, maar dat maakte het niet minder leuk.

Vorig jaar kreeg ik weer de kriebels en dacht ik wil er nu toch echt heen! Gelijk openende ik mijn laptop en ging ik voor vliegtickets kijken. Ik had al zoveel verhalen van mensen gehoord en ja, nu wilde ik dan ook echt over mee kunnen praten. Ticket was geboekt, veel rondgevraagd, huurauto uitgekozen en voor mezelf een route uitgestippeld wat ik echt graag wilde zien.

Schrijf voor jezelf op wat jij echt graag wil zien, en kijk dan naar de reistijd die je ervoor hebt.

De reis voorbereiden

Tijdens het plannen zal je al snel tot de conclusie komen dat er zooo verschrikkelijk veel te zien valt! Dan komt snel de vraag op; “wat wil ik allemaal zien?”. Überhaupt is Amerika gewoon mega super duper groot en stel je jezelf waarschijnlijk al eerst de vraag; naar welk deel van Amerika wil ik? De meeste mensen kiezen toch voor een reis door het westen, waar je in korte tijd heel veel kunt zien.

Denk hierbij aan de steden Los Angeles, San Francisco, Las Vegas, en dan nog alle mooie national parks zoals Yosemite, Joshua Tree, Deathvalley en ga zo maar door. Natuurlijk zijn ook de grote steden aan de oostkust indrukwekkend, net als de fijne stranden in Florida. Ook het binnenland, de Rocky Mountains en de westkust wil je echt met eigen ogen zien. Ik koos uiteindelijk voor een roadtrip aan de westkust.

Wat mij het meest verraste was de grootsheid en de variatie van het landschap.

De reis checklist

Om de roadtrip naar Amerika te beginnen, moet je de volgende punten in gedachten houden:

 1. Boek je een vliegticket naar Los Angeles, San Franciso of Las Vegas? Dat hangt net van de prijzen af en vanaf waar je wilt starten. Zelf ben ik gestart in Los Angeles. Zelf ben ik gevlogen met KLM.
 2. Heb je een auto nodig tijdens de reis? Hier heb ik de auto gehuurd.
 3.  ESTA al geregeld? Die heb je nodig om Amerika binnen te komen.
 4. Is je paspoort nog geldig? Voor een reis naar Amerika geldt: je paspoort moet op z’n minst nog tijdens de gehele reis geldig zijn.
 5. Navigatie voor je huurauto: gebruik Google Maps of kaarten via de iPhone.
 6. Een wereldstekker is een must-have tijdens je reis.
 7. Heb je al over de valuta nagedacht? In Amerika is het handig om een creditcard bij je te hebben. In Amerika betaal je met dollars. Deze zijn gemakkelijk op te nemen bij ATM’s met je creditcard. Hou de creditcard wel bij de hand. In een restaurant (waar je dus ook met één hand eet) is een tip gangbaar en wordt de rekening ook met de card geopend.

De beste periodes voor een roadtrip door West Amerika

De beste periode om een reis door West Amerika te maken is eigenlijk niet in één keer te benoemen. Zo is het in grote delen van Californië eigenlijk altijd lekker weer, maar in het nationale park Bryce Canyon kan het soms erg afkoelen. Daar kan met name in de winter flinke nachtvorst zijn en is het ook niet verrassend als je in de sneeuw wakker wordt. Een aantal goede reistijden zijn:

 • September – November
  In september tot en met november is het rustiger en goedkoper dan in het hoogseizoen. Ook is de temperatuur nog steeds aangenaam, maar iets koeler dan in de zomermaanden. Dit is een van beste reistijden voor West Amerika.
 • April – Juni
  In april tot en met juni ben je het hoogseizoen voor. In deze maanden is het rustig en goedkoper dan in de zomer. Ook is de temperatuur al aangenaam, hoewel begin april een uitzondering kan zijn qua kou.
 • Juli – Augustus
  Juli en augustus zijn de hoogseizoen maanden. Je hebt gegarandeerd lekker weer, maar het is wel drukker en vaak duurder. Je zult dit merken als je naar de nationale parken gaat maar ook in grote steden als LA of Las Vegas.

Zo, met deze tips in gedachten moet je helemaal klaar zijn voor je reis. Nu ben je vast ook benieuwd hoe ik de reis heb ervaren. In het volgende deel zal ik vertellen hoe mijn roadtrip startte, dus houd de blog in de gaten!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

 • Waar haal je inspiratie uit? | Unpolished Girls 4 juli 2020 at 12:00

  […] vind ik het super interessant om te praten met vreemden, vooral tijdens het reizen. Ik ben toch altijd wel nieuwsgierig naar iemands levensverhaal, werk, of hoe iemand in het leven […]

 • Leave a Reply